P17 SM-sarjan kärjessä kolmen pelin jälkeen

P17 joukkue lähti kaudella 23-24 nyt toista kertaa SM-sarjaan. Kokemus viime vuoden sarjasta auttoi paljon uuteen kauteen lähtiessä, sarjan vaatimustaso ei tullut enää yllätyksenä.

Avausviikonloppuna oli tarjolla upeaa herkkua, kun kausi päästiin avaamaan tuplapeleillä kotiyleisön edessä. Avauspelissä vastaan asettui SM-sarjan uusi tulokas SPV Seinäjoelta. Peli sai hyvän alun kun avauserässä joukkue karkasi neljässä minuutissa jo 2-0 johtoon. SPV kuitenkin tasoitti ja avauserän jälkeen peli oli tasan. Toisessa erässä ei tilasto merkintöjä. Kolmannen erän alkuun SPV meni hetkeksi johtoon.  Seuraavat kolme maalia teki Nystars ja otti avausvoiton 5-2 tuloksella.

Seuraavana päivänä vastaan asettui SM-sarjan toinen uusi joukkue OFBC Oulusta. Tämä joukkue oli ennakko odotusten mukaan vahvempi kuin lauantain vastustaja. OFBC menikin avauserässä johtoon vajaan kahdeksan minuutin jälkeen. Erätauolle mentiin 0-1 tappiolla. Heti toisen erän alkuun karkasi OFBC jo 0-2 johtoon. Erän ja ottelun puolivälissä saatiin aikaan kavennus 1-2, seuraavista maaleista vastasi taas OFBC ja toisen erän jälkeen tilanne 1-5. Kolmannen erän alussa tilanne oli jo 1-6, tästä alkoi kuitenkin Nystarsin kiri ja 49 minuutin kohdalla tilanne oli jo 4-6. OFBC kuittasi tekemällä jo seitsemännen maalinsa. Vajaassa minuutissa molemmat onnistuivat taas maalinteossa ja tilanne 5-8. Ottelun lopun Nystars pelasi ilman maalivahtia ja sai aikaan vielä yhden osuman. Lopputulos 6-8 ei anna oikeaa kuvaa tasosta, sillä tulos olisi voinut olla myös toisinpäin. Superkiitokset runsaslukuiselle yleisölle, kahdessa ottelussa katsojia oli peräti yli 500.

Viime viikonloppuna joukkue matkasi Lahteen, jossa vastaan saatiin Pelicans. Avauserä sujui hieman tahmeasti, mutta kun peli alkoi kulkea ja tehojakin löytyi, oli kotiin tuomisina kolme pistettä, tuloksella 2-9. Kolmen kierroksen jälkeen Nystars komeilee sarjan kärkipaikalla. SM-sarja on alkanut erittäin lupaavissa merkeissä, vaikka parantamisen varaakin vielä löytyy.

Ensi viikonloppuna saadaan taas vieraita Oulusta kun eräs sarjan kärkijoukkueista OLS saapuu vierailulle. Nyt saadaan ensimmäinen todellinen tasomittari vastaan.  JN

Jaa artikkeli

Uusimmat uutiset