Nystars P17 voittoon Pohitullissa

Teksti: Juha Nikusaari | Kuvat: Heidi Lockmer

Sunnuntai-illan huumaa oli tarjolla Pohitullissa, kun SBS Wirmo Mynämäeltä saapui vierailulle. Paikalla odotti täysi Pohitullin halli, joka kannusti upeasti omiaan.

Peli alkoi Wirmon hienoisessa komennossa ja joukkue siirtyikin 0-1 johtoon reilun kolmen minuutin jälkeen. Pikku hiljaa Nystars pääsi peliin kiinni ja ennen erän puoliväliä syntyi 1-1 tasoitus. Ensimmäisen erän lopussa Nystars siirtyi jo 2-1 johtoon. Nystars sai erän loppuun vielä ylivoiman, mutta maalia ei saatu aikaan. Ylivoima jatkui myös toisen erän alkuun. Erätauolle siirryttiin Nystarsin johtaessa 2-1.

Toinen erä alkoi komeasti, kun ylivoima tuotti tuloksen ja tilanne nyt Nystarsille 3-1. Ennen erän puoliväliä tuuletettiin jälleen maalia ja tilanne tulostaululla kotijoukkueelle 4-1. Liekö puseroon hiipinyt hyvänolon tunne; heti maalin jälkeen Nystarsille 2min jäähy ja sen päätyttyä heti perään 2+2min jäähy.
Wirmon ylivoima pyöri mukavasti, mutta alivoima pelaaminen oli Nystarsilla vahvaa ja ylivoimalla ei maaleja nähty. Jäähyn päättymisen jälkeen Wirmo onnistui kaventamaan tilanteeksi 4-2 ja ennen erän loppua vielä kavennus 4-3:een.

Kolmannessa erässä mentiin kovaa päästä päähän. Erä eteni yli puolivälin, kunnes Wirmo otti jäähyn ja Nystars oli tehokkaana. Kotijoukkue siirtyi jälleen kahden maalin johtoon 5-3. Erän lopussa Wirmo pääsi yrittämään vielä ylivoimalla ja aivan pelin lopussa pelasi myös ilman maalivahtia, maaleja ei enää aikaan saatu. Nystars otti tärkeän ja makean voiton, tässä ns. kuuden pisteen ottelussa.

Työvoitto, tuumasi päävalmentaja Vaitiniemi. Erittäin tärkeä voitto, paitsi sarjataulukon, myös pelaajien henkiselle puolelle. Koko ajan peli kehittyy ja paranamme joka osa-alueella. Ali- ja ylivoima alkaa olla aika hyvin uomissaan. Pieni nukahtaminen sattui 4-1 tilanteen jälkeen, mutta joukkueen henkinen kantti on ihailtavaa. Ensi viikonloppuna pelataan ensimmäinen kierros loppuun kun lähdemme Steelersin kotimaisemiin.

Seuraavaksi on vuorossa peräti neljän vierasottelun putki, alkaen ensi viikonlopun Hämeenlinnan vierailulla Steelersin kotiluolaan. Steelers on jo pitkään pysynyt voittamattomana joukkueena, mutta eiköhän sekin kurssi joskus käänny. JN

Jaa artikkeli

Uusimmat uutiset

Nystarsin toiminnanjohtajaksi on valittu Perttu Kytöhonka, joka aloittaa työssään 1.8. Toiminnanjohtajana aloittava Kytöhonka tuo mukanaan laajan kokemuksen salibandyn seurajohtamisesta ja valmentamisesta. Vuodesta 2006 lähtien hän...

20.6.2024

Nystars

Torstaina 16.5.2024 vietettiin Nystarsin historian toiset päättäjäiset koko seuran voimin Pohitullissa. Yhteensä 16 joukkuetta sai puheenvuoron sekä palkinnot yleisön edessä. Nuorempien juniorijoukkueiden kaikille pelaajille jaettiin...

18.5.2024

Nystars

Perinteinen kauden avausturnaus Painopiste Pränt Cup pelataan tänä vuonna Lauantaina 17.8. Pohitullissa. Turnaukseen otetaan mukaan kymmenen sarjajoukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnauksen hinta on 250€/joukkue. Turnauksessa on uutuutena...

16.5.2024

Miehet 1