Nystarsin SM-sarjapaikka askelta lähempänä

Viime viikonloppuna taisteltiin jälleen SM-sarjan karsinnoissa Mynämäen Hani-hallissa SBS Wirmon järjestämässä turnauksessa.

Avauspelissä vastaan asettui jo edellisessä turnauksesta tuttu Vaasa. Viime kerralla peli päättyi hieman ennenaikaisesti, joten nyt odotettiin jos päästäisiin pelaamaan täysi aika. Painetta Nystars kuitenkin laittoi heti alusta asti ja vajaassa kymmenessä minuutissa taululla oli jo 6-0 johto, joista viimeinen ylivoimalla. Avausmaaliin syntyyn tarvittiin aikaa vain 35s. Aivan avauserän loppuun Nystarsille tuli pikku nukahdus ja Vaasa näytti vaarallisuutensa ja kavensi tilanteen 6-1. Muutenkin Vaasa oli selkeästi terävämpi kuin Vaasan pelissä.

Toisessa erässä johtoasema vankistui kahdella maalilla ja päätös erään mentiin 8-1 johdossa. Muuten peli oli paikoin hieman sekaista ja virheitäkin tuli runsaasti.
Ylivoimaakin päästiin pelaamaan, mutta ei tulosta.
Kolmannessa erässä maalitili saatiin auki vajaassa minuutissa. Sen jälkeen tehtiin Vaasan verkkoon vielä neljä maalia ja kello pysähtyi aikaan 43.56, kun taululla 13-1 voitto.

Toisessa pelissä olikin odotettavissa melkoista maalaistivolia Wirmon / TPS toimesta, olihan kyseinen joukkue ehdottomia lohkon kärkijoukkueita. Pelissä olikin aivan eri meininki, kuin avauksessa. Vauhdilla mentiin päädystä päätyyn ja molemmilla oli myös omat tilanteensa. Avauserää ehti kulua reilut seitsemän minuuttia, kun Nystars iski avausmaalin. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin oli taululla jo 2-0. Vain 30s edellisestä ja Wirmo sörkki maalin edestä kavennuksen 2-1. Ennen erän loppua saatiin vielä yksi maali aikaiseksi ja samassa tilanteessa alkoivat jo kuumimmat kallet Wirmon puolella kuumentua ja joukkueelle lätkäistiin 2min jäähy. Ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta ja erätauolla mentiin 3-1 tilanteessa.

Toinen erä oli yhtä vauhdikas ja erää pelattiin puoleen väliin, kun Nystars sai aikaan maalin ja tilanne oli jo 4-1 ja tässä tilanteessa myös mentiin päätöserään.
Wirmollakin oli omat paikkansa ja useampiakin, mutta Nystarsin maalissa oli muuri nimeltään Nurminen, joka nollasi Wirmon pyristelyt.
Kolmannen erän alkuun Wirmo sai taas jäähyn, mutta tätäkään jäähyä ei saatu hyödynnettyä. Erän puolivälin jälkeen iski Wirmo päädystä pompanneen pallon hieman onnekkaastikin maaliin ja tilanne kiristyi 4-2.

Viisi minuuttia ennen loppua lätkäistiin jäähy Nystarsille ja nyt alkoi Wirmon etsikkoaika.

Ylivoimalla ja välillä ilman maalivahtiakin joukkue jyräsi, mutta tuloksetta, Nurminen venyi kaikkien vetojen tielle. Näin oli lopputulos ottelusta 4-2 voitto ja näin jatketaan lohkossa edelleen ainoana täysin pistein.

– Vaikka avauspelissä tulikin voitto oli joukkueen asenteessa vikaa, virheitä tuli laajalla rintamalla, samoin tosin onnistumisiakin. Tärkein oli kuitenkin voitto ja kaksi pistettä. Toiseen peliin ei asennetta tarvinnut kaivaa, sillä Wirmo sytyttää aina. Joukkue pisti kaiken peliin, ja vaikka pari maalia vastustaja onnistuikin saamaan, oli peli täydellisesti meidän hallinnassamme. Tiukassa paikassa se oli hienoa suorittamista. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan Espoon turnaukseen, kertaa päävalmentaja Kauha.

SM-sarjan karsinta jatkuu Espoossa 8.10.

Jaa artikkeli

Uusimmat uutiset

Nystarsin toiminnanjohtajaksi on valittu Perttu Kytöhonka, joka aloittaa työssään 1.8. Toiminnanjohtajana aloittava Kytöhonka tuo mukanaan laajan kokemuksen salibandyn seurajohtamisesta ja valmentamisesta. Vuodesta 2006 lähtien hän...

20.6.2024

Nystars

Torstaina 16.5.2024 vietettiin Nystarsin historian toiset päättäjäiset koko seuran voimin Pohitullissa. Yhteensä 16 joukkuetta sai puheenvuoron sekä palkinnot yleisön edessä. Nuorempien juniorijoukkueiden kaikille pelaajille jaettiin...

18.5.2024

Nystars

Perinteinen kauden avausturnaus Painopiste Pränt Cup pelataan tänä vuonna Lauantaina 17.8. Pohitullissa. Turnaukseen otetaan mukaan kymmenen sarjajoukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnauksen hinta on 250€/joukkue. Turnauksessa on uutuutena...

16.5.2024

Miehet 1