Miehet vakuuttavasti kolmennelle kierrokselle Suomen Cupissa

Nystarsin miesten Suomen Cup urakka jatkui lauantaina Turussa. Kaavio oli sama kuin ensimmäisellä kierroksella, eli kahdella voitolla jatkoon, kahdella ulos.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kakkosdivariin tälle kaudelle noussut AFC Campus, Turusta. Heti ottelun alusta asti oli selvää, että tästä ottelusta muodostuu tasainen kamppailu. Nystars ottaa ottelussa ohjat käsiinsä avauserän puolen välin jälkeen Timo Etulan maalatessa Jyri Sieväsen syötöstä. Campus onnistuu kuitenkin tasoittamaan erän loppuhetkillä Nystars puolustuksen uinahtaessa vastustajan vapaalyönnissä.

Toisen erän alussa Nystars hölmöilee itsensä kahden miehen alivoimalle, mutta uhrautuva puolustus ja viimeisenä lukkona toiminut maalivahti Eemeli Palo kestävät. Toisen erän puolenvälin jälkeen oli Nystarsin vuoro päästä ylivoimalle, jota ei kauaa tarvinnut pelata kun Jaani Peura tällää Nystarsin 1-2 johtoon.

Kolmannessa erässä kummallakin oli paikkansa, mutta vain Campus onnistuu tekemään maalin. Varsinainen peliaika päättyy lukemiin 2-2, eikä jatkoajallakaan saatu voittajaa selvitettyä. Ottelu oli ratkaistava rankkarikisassa, jossa Nystarsilta onnistuvat Valtteri Salin ja Jyri Sievänen. Vastustaja onnistuu ohittamaan Palon vain kerran, joten Nystarsille päivän avausvoitto.

 

Toiseen otteluun vastustajaksi tuli myös oman avausottelunsa voittanut kakkosdivaria pelaava TPS:n kakkosjoukkue, joka tosin tottelee nimeä TPS 3.

Nystars sai otteluun vaikean alun, kun heti ensimmäisessä vaihdossa joukkue joutuu alivoimalle. Tämän alivoiman joukkue kestää ja heti perään on vuoro yrittää ylivoimalla. Peli kuitenkin jatkuu erikoistilanteiden jälkeen ilman maaleja. Erää oli pelattu 6:03 kun Salin siirtää Nystarsin johtoon Etulan syötöstä. Vaikka erä eteni Nystarsin hallinnassa, ei maaleja erässä enempää nähty.

Toinen erä oli ensimmäistä vastaava ja erän ainoan maalin teki Nystarsin Antton Koski, Salinin syötöstä.

Kolmannessa erässä jatkui Valtteri Salin Show. Salin tekee itse 0-3 maalin Sieväsen syötöstä ja toimii syöttäjänä Kosken 0-4 maaliin. Ottelun viimeisen minuutin Nystars joutuu pelaamaan alivoimaa, mutta heiluttaakin itse vastustajan verkkoa alivoimalla kahdesti. Ensin kukapa muukaan kuin Salin 0-5 Palon syötöstä ja hetkeä myöhemmin Elias Kangasniemi laittaa loppulukemiksi 0-6 Peuran syötöstä.

”Tänään saatiin todellinen hurmos päälle. Sovitut asiat pitivät ja oltiin skarppina molemmissa peleissä koko ottelun ajan. Erityisesti puolustuspäässä laukausten peittojen määrä oli ennennäkemätön. Koko joukkueelta loistava esitys ja pitäähän tässä nostaa herrojen Salin ja Palo otteet tänään. Kun kaataa kahdesti sarjaporrasta ylempänä pelaavat joukkueet, niin täysin ansaitusti ollaan jatkossa. Tätä tasoa jos pystytään jatkossakin pitämään, niin saa vastustaja seuraavalla kierroksella laittaa parastaan mikäli meinaa voiton Poharista tulla hakemaan”, kertaa päävalmentaja Sami Virtanen.

Näin ollen Nystars jatkoon seuraavalle kierrokselle, joka tarkoittaa siirtymistä yksittäisiin otteluihin. Vastaan tulee kakkosdivarissa pelaava FBC Turku Akatemia, pelipaikkana on Pohitullin Palloiluhalli. Pelipäivä ja aika selviää myöhemmin. Miehet jatkavat pelejään kuitenkin jo tulevana lauantaina Huittisissa, kun kolmosdivari pyörähtää käyntiin.

Jaa artikkeli

Uusimmat uutiset

Torstaina 16.5.2024 vietettiin Nystarsin historian toiset päättäjäiset koko seuran voimin Pohitullissa. Yhteensä 16 joukkuetta sai puheenvuoron sekä palkinnot yleisön edessä. Nuorempien juniorijoukkueiden kaikille pelaajille jaettiin...

18.5.2024

Nystars

Perinteinen kauden avausturnaus Painopiste Pränt Cup pelataan tänä vuonna Lauantaina 17.8. Pohitullissa. Turnaukseen otetaan mukaan kymmenen sarjajoukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnauksen hinta on 250€/joukkue. Turnauksessa on uutuutena...

16.5.2024

Miehet 1

Tehtävänimike: Juniorikoordinaattori Nystars on vuonna 2022 perustettu salibandyseura Uudessakaupungissa, joka yhdistää kaksi aiemmin kaupungissa toiminutta salibandyseuraa. Uuden yhdistetyn seuran tavoitteena on tarjota paremmat mahdollisuudet salibandyn...

13.5.2024

Nystars