Nystars P16 varmisti SM-sarjapaikkansa

NYSTARS P16 varmisti SM-sarja paikkansa Espoossa.Nystars P16 suunnisti viime viikonloppuna Espooseen, jossa SM-sarjakarsinta jatkui Espoon Oilersin järjestämässä turnauksessa Esport Areenalla. Päivän agendana oli sarjapaikan varmistaminen ja se edellyttäisi voittoa Porin Karhuista.

Avauspeli oli siis Karhuja vastaan, jotka ensimmäisessä kohtaamisessa hävisivät niukasti 5-4.
Peli lähti käyntiin Nystarsin komennossa. Avauserää oli pelattu vain 2.30, kun Nystars aloitti maalin teon ja siirtyi 1-0 johtoon. Omat paikkansa oli myös Karhuilla, mutta Nurminen hoiti tonttinsa maalilla jälleen mallikkaasti pitäen Karhut nollilla. Tämä 1-0 oli tilanne myös avauserän jälkeen. Toista erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Karhu pelaaja rikkoi maalintekotilanteessa, seurauksena rangaistuslaukaus, jonka Kauha pisti sisälle ja tilanne 2-0. Vain hetki edellisestä ja tilanne jo 3-0. Tässä tilanteessa mentiin päätöserään.
Nystars hallitsi peliä ja Karhu pelaajat alkoivat turhautua. Viisi minuuttia pelattuna viimeisestä erää, kun Karhut pelaaja sai 2+2 jäähyn kovista otteista. Nystars iski jäähyjen aikana pari lisämaalia ja tilanteen ollessa 5-0 alkoi Karhun niska taittua. Karhut sai vielä paikan kaventaa rangaistuslaukauksella, mutta Nurminen piti maalinsa puhtaana loppuun asti. 5-0 voitolla juhlittiin samalla SM-sarjapaikan varmistumista, sillä takaatulijoista ei nousua kukaan voi enää uhata.

Toisessa pelissä vastaan asettui kotijoukkue Espoon Oilers, joka tuli peliin isännän elkein ja karkasi avauserässä jo kahden maalin johtoon. Vauhti oli nyt todella kovaa ja paikkoja avata maalitilikin oli, mutta ei onnistunut.
Toisen erän alkuun saatiin hyvä maitti päälle ja peli iskettiin jo tasoihin. Oilers kuittasi takasin johtoon heti perään, mutta heti sen jälkeen sai myös jäähyn. Nystars ei jättänyt tilannetta hyödyntämättä, jäähyä oli kulunut vain 9s ja peli oli jälleen tasan. Pian tasoituksen jälkeen Oilers sai taas jäähyn, mutta tällä kertaa ei maalia tullut ylivoimalla vaan heti sen jälkeen loputtua. Nyt Nystars siirtyi ensi kertaa johtoon. Erän loppuu iski Oilers vielä tasoituksen, joten 3. erään 4-4 tilanteessa.
Heti kolmannen erän alussa Oilers siirtyi jälleen johtoon. Nystars ei saanut tasoitusta aikaiseksi muutamistakin tilanteista huolimatta ja kolme minuuttia ennen loppua Oilers siirtyi jo kahden maalin johtoon. Aikalisän jälkeen yritettiin vielä ilman maalivahtiakin, mutta ei tulosta ja Oilersille nappasi 6-4 voiton ja samalla siirtyi lohkon kärkipaikalle.

-Karhut peli oli hallinnassa alusta alkaen ja pelin edistyessä se vain korostui. Ja loppu vaiheessa alkoivat Karhut hyytyä ja vauhti tippui. Tämä oli päivän tavoite ja se saavutettiin. Upea suoritus jälleen pojilta.
Toinen peli Oilersia vastaan oli ehdottomasti kauden kovin niin vauhdiltaan, kuin fyysisyydeltäänkin. Vaikka Oilers olikin alusta alkaen hieman niskan päällä, pysyimme kuitenkin varsin hyvin mukana taistelussa. Vielä riittää parannettavaa eri osa-alueilla, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa, mietti Kauha tiukkojen pelien jälkeen.

Karsintasarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua tulevana sunnuntaina Porissa. Vastaan asettuvat FBC Turku, sekä myös jatkopaikkansa varmistanut SBS Wirmo/ TPS. Näitä pelejä voit seurata myös striimin välityksellä osoitteesta:

Striimiin tästä

Juha Nikusaari

Jaa artikkeli

Uusimmat uutiset

Torstaina 16.5.2024 vietettiin Nystarsin historian toiset päättäjäiset koko seuran voimin Pohitullissa. Yhteensä 16 joukkuetta sai puheenvuoron sekä palkinnot yleisön edessä. Nuorempien juniorijoukkueiden kaikille pelaajille jaettiin...

18.5.2024

Nystars

Perinteinen kauden avausturnaus Painopiste Pränt Cup pelataan tänä vuonna Lauantaina 17.8. Pohitullissa. Turnaukseen otetaan mukaan kymmenen sarjajoukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnauksen hinta on 250€/joukkue. Turnauksessa on uutuutena...

16.5.2024

Miehet 1

Tehtävänimike: Juniorikoordinaattori Nystars on vuonna 2022 perustettu salibandyseura Uudessakaupungissa, joka yhdistää kaksi aiemmin kaupungissa toiminutta salibandyseuraa. Uuden yhdistetyn seuran tavoitteena on tarjota paremmat mahdollisuudet salibandyn...

13.5.2024

Nystars