Latvialaisille paikka MM-kisoihin

Nystarsin naisten edustusjoukkueen pelaajat Aurelija Zarina ja Klinta Martinjekaba pelasivat Naisten salibandyn MM-karsinnoissa Latvian maajoukkueen mukana 31.1. – 4.2.2023. Karsintaturnaus järjestettiin heidän kotimaassaan Latviassa. Turnauksessa Latvian maajoukkue lunasti itselleen MM-kisapaikan.

Aurelijalle turnaus oli ensimmäinen esiintyminen aikuisten maajoukkueen mukana.

– Oli hienoa, mutta myös stressaavaa, päästä pelaamaan maajoukkueen mukana. Henkilökohtaisesti se oli minulle tärkeää päästä osallistumaan ja tekemään parhaani. Nautin joka hetkestä, Aurelija kertoo.

– Turnaus sujui paremmin kuin odotin. Ensimmäinen peli oli minulle haastava ja paineet olivat kovat. Toisessa pelissä paransin ja aloin luottamaan omaan tekemiseeni enemmän. Joukkueena onnistuimme hyvin. Yleensä aina jää jotakin parannettavaa, mutta ei tällä kertaa. Minulle ensimmäinen turnaus naisten maajoukkueen mukana, ensimmäiset kolme peliä ja tein tehot 2+3. Ei siis mitään valittamista, Aurelija summaa turnauksesta.

Klinta Martinjekaba, Tuuletus hattutempun jälkeen

Klinta on tyytyväinen joukkueeseen ja haluaa kiittää kotiyleisöä kannatuksesta.

– On aina hienoa päästä pelaamaan maajoukkueen mukana ja pukea Latvian paita päälle. Oli upea kokemus pelata kaikkia joukkueita vastaan ja hyvää harjoitusta niin koko joukkueelle kuin minullekkin tulevia Singaporen maailmanmestaruuskisoja ajatellen, Klinta toteaa.

– Päätavoitteemme oli saavuttaa paikka mestaruuskisoihin. Teimme sen ja olemme tyytyväisiä. Olen iloinen ja ylpeä joukkueestani. Teimme parhaamme ja kaikki antoivat panoksensa otteluihin. Olemme tyytyväisiä tuloksiin. Erityisesti Saksaa vastaan pelattu ottelu näytti, mihin pystymme yhdessä joukkueena. Näytimme, että voimme tehdä comebackin kolmen maalin tappioasemasta. Omaa suoritustaan voi tietenkin aina parantaa, mutta olen tyytyväinen suorituksiini otteluissa, Klinta kommentoi lopputulosta.

– Karsintojen paras osuus oli kotiyleisön edessä pelaaminen ja kotijoukkueena oleminen. Pelaaminen täydelle areenalle, joka kannusti meitä, oli uskomatonta. Yleisö kannusti meitä antamaan kaikkemme kentälle ja se sai meidät tekemään parhaamme. Olemme kiitollisia tuesta, jota saimme jokaisessa ottelussa, Klinta kehuu kotiyleisöä.

Aurelija teki turnauksessa tehot 2+3 ja Klinta laukoi tehot 3+0. Latvian naisten maajoukkue oli viidellä pisteellä lohkonsa toinen ja ansaitsi täten paikan Singaporen MM-kisoihin, jotka pelataan 2.12. -10.12.2023.

Otteluiden tulokset:

Alankomaat – Latvia 1 – 11

Latvia – Saksa 6 – 6

Iso-Britannia – Latvia 0 – 17

Latvia – Ruotsi 1 – 17

Jaa artikkeli

Uusimmat uutiset

Torstaina 16.5.2024 vietettiin Nystarsin historian toiset päättäjäiset koko seuran voimin Pohitullissa. Yhteensä 16 joukkuetta sai puheenvuoron sekä palkinnot yleisön edessä. Nuorempien juniorijoukkueiden kaikille pelaajille jaettiin...

18.5.2024

Nystars

Perinteinen kauden avausturnaus Painopiste Pränt Cup pelataan tänä vuonna Lauantaina 17.8. Pohitullissa. Turnaukseen otetaan mukaan kymmenen sarjajoukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnauksen hinta on 250€/joukkue. Turnauksessa on uutuutena...

16.5.2024

Miehet 1

Tehtävänimike: Juniorikoordinaattori Nystars on vuonna 2022 perustettu salibandyseura Uudessakaupungissa, joka yhdistää kaksi aiemmin kaupungissa toiminutta salibandyseuraa. Uuden yhdistetyn seuran tavoitteena on tarjota paremmat mahdollisuudet salibandyn...

13.5.2024

Nystars