T16 tytöille kultaa Loisto Cupista

  Turussa järjestettiin viikonloppuna perinteinen Loisto Cup. Turnaus on kutsuturnaus johon kutsutaan maamme kovimmat tyttöjuniorijoukkueet. Tälle kaudelle Nystars sai kutsun T14 ja T16 sarjaan, mutta kun samoja pelaajia molemmissa joukkueissa, niin kutsu otettiin vastaan vain T16 sarjaan.

  Turnauksen avausottelua olikin odotettu pitkään, sillä vastassa oli Kalvolan Keihäs, jolle viime kauden Loisto Cupissa oli kärsitty finaalitappio T14 sarjassa. Heinäkuussa KalvKe kävi näyttämässä Prahassa pelaamisen mallia, voittamalla Euroopan suurimman turnauksen. Nystars otti ottelussa pelin haltuun alusta alkaen, eikä antanut KalvKe:lle saumoja vaan loppulukemat Nystarsille 5-0.

  Alkulohkon toisessa ottelussa vastassa oli Classic Tampereelta. Tasaisessa ottelussa Classic pääsi rokottamaan Nystarsin omista virheistä ja nappasi 3-1 voiton.

  Alkulohkon kolmanteen otteluun panokseksi tulikin välieräpaikka. Vastassa oli Helsinkiläinen EräViikingit, jonka karvaus oli myrkkyä Nystarsin pelinrakentelulle. Nystars kuitenkin löysi lääkkeet tähän ja takoi taululle selvät 6-1 lukemat ja paikan välierissä.

  Sunnuntaiaamun välierässä vastaan tuli toisen lohkon puhtaalla pelillä voittanut Pirkkalan Pirkat. Nystarsin peli oli jälleen uomissaan ja Pirkkojen pääsy vaarallisille maalintekopaikoille pystyttiin estämään. Ottelusta Nystarsille voitto lukemin 3-1 ja paikka finaaliin oli varma.

  Finaalissa vastaan asettui Classic, jolle lauantaina oli hävitty. Sen verran oli hampaankoloon jäänyt, että jokaisella tytöllä oli valtava taistelutahto otteluun. Itse ottelu meni täysin Nystarsin komennossa, kolmen kentällisen painaessa hommia kentällä. Ottelun voittajasta ei jäänyt mitään epäselvää, kun Nystars takoi viisi maalia Classicin verkkoon ja samalla Amanda Räsänen piti maalinsa puhtaana, loppulukemat siis 5-0 ja kultaa Uuteenkaupunkiin. Turnauksen MVP pelaajaksi valittiin Nystarsin Jasmin Häggström.

”Olipa huikea viikonloppu, ei turnaukseen lähtiessä uskonut että meidän tähän sarjaan erittäin nuorella porukalla olisi edes mitalimahkuja. Jo Lauantain jälkeen oli sellainen fiilis, että ollaan isosti voiton puolella kun päästiin alkulohkosta jatkoon. Sunnuntaina joukkue nosti vielä tasoaan ja erityisen tyytyväinen olen, että pystyttiin tasaisesti luomaan kaikilla kentällisillä maalintekopaikkoja. Joukkueen tekemä työmäärä on se meidän juttu ja kun koko viisikko hoitaa myös puolustustyön nöyrästi plus viimeisenä lukkona toimii maalivahtipeli, niin se näkyy tulostaululla. Paljon on vielä asioita joita pitää myös parantaa ja tässä joukkueessa on valtava potentiaali tulevaisuutta silmällä pitäen. Työnteko jatkuu heti tiistaina kohti tavoitetta, eli paikkaa SM-sarjassa”, kertaa joukkueen päävalmentaja Sami Virtanen.

  Nystars T16 aloittaa Lauantaina 9.9. SM-karsinnan Pohitullissa, jolloin vastaan asettuu Oulusta Rankat Ankat, sekä viime kaudella ikäluokan Suomen Mestaruuden voittanut Kokkolan Nibacos.

 

Jaa artikkeli

Uusimmat uutiset

Torstaina 16.5.2024 vietettiin Nystarsin historian toiset päättäjäiset koko seuran voimin Pohitullissa. Yhteensä 16 joukkuetta sai puheenvuoron sekä palkinnot yleisön edessä. Nuorempien juniorijoukkueiden kaikille pelaajille jaettiin...

18.5.2024

Nystars

Perinteinen kauden avausturnaus Painopiste Pränt Cup pelataan tänä vuonna Lauantaina 17.8. Pohitullissa. Turnaukseen otetaan mukaan kymmenen sarjajoukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnauksen hinta on 250€/joukkue. Turnauksessa on uutuutena...

16.5.2024

Miehet 1

Tehtävänimike: Juniorikoordinaattori Nystars on vuonna 2022 perustettu salibandyseura Uudessakaupungissa, joka yhdistää kaksi aiemmin kaupungissa toiminutta salibandyseuraa. Uuden yhdistetyn seuran tavoitteena on tarjota paremmat mahdollisuudet salibandyn...

13.5.2024

Nystars